Menu
www.veluwevakantieparken.nl
Uw vakantie begint hier
Tip: Boek een koninklijk verblijf!

Informatie coronavirus covid-19

Geplaatst: 16-03-2020

Laatste update: 07 augustus 11.10 uur:

Inmiddels kunnen wij mededelen dat per 15 augustus 2020 het ontvangen van loge's weer is toegestaan in overleg met de receptie. Dit gezien vanaf dat moment de grootste drukte voorbij is. Loge's halen of brengen gebeurt bij de ingang van de camping, gezien het ontvangen van dagbezoek nog steeds niet is toegestaan.

 

Laatste update: 28 juni 15.30 uur:

Gelukkig zijn de maatregelen omtrent de corona recentelijk door de overheid weer wat versoepelt. Zo mag vanaf 1 juli de indoorspeeltuin weer open en is toegankelijk tot 11 jaar.

Wat betreft het zwembad is er ook weer meer mogelijk, alleen voor 18 + blijft de 1,5 meter van toepassing. Wel  moet het aantal zwembadbezoekers gedoseerd blijven. Zo kan het zijn dat bij extreme drukte er voor 15 minuten een tijdslot word ingebouwd om andere bezoekers ook de gelegenheid te bieden.

Vanaf 3 juli komen er al veel campinggasten hun vakantie doorbrengen op het park. Om deze gasten de gelegenheid te bieden van alle voorzieningen onder het coronaprotocol gebruik te maken, blijft het ontvangen van visite/dag bezoek/dagrecreatie niet toegestaan voor het gehele seizoen 2020.

Ook is het niet meer mogelijk vanaf 28 juni voor de periode van 3 juli tot en met 23 augustus loge's bij uw reservering bij te boeken of aan te melden op de receptie. Simpelweg is de camping dan VOL! met onze eigen gasten.

Uitzonderingen voor uw specifieke situatie zijn helaas niet mogelijk.

Corona is helaas nog steeds onder ons. Het verzoek blijft dan ook voor u (18+) en onze gezondheid de 1.5 meter afstand te respecteren, zowel in de horeca, zwembad, shop en sanitaire gebouwen.

Bij aankomst krijgt u de corona gedragscode als herinnering. Wanneer de gast niet deze code wilt naleven, waardoor het park risico loopt, heeft het park het recht uw verblijft te verkorten zonder restitutie.

 

Laatste update: 10 juni 13.20 uur

Yes! Eindelijk is het zover! Gisteren is bekend geworden dat de opening van sanitaire voorzieningen op campings met 2 weken zal worden vervroegd.
Dit betekent dat vanaf aankomende maandag 15 juni onze sanitairgebouwen open zijn en u weer gebruik kunt maken van de gemeenschappelijke douches, toiletten, (af)wastafels en wasserette.
Bij de ingang van elk sanitairgebouw staan instructies aangegeven m.b.t. de coronamaatregelen welke wij moeten hanteren. Neem hier kennis van en volg deze op.

Daarnaast willen wij u er nogmaals op attenderen dat het ontvangen van visite/dagbezoek/dagrecreatie nog steeds niet is toegestaan.
Hoewel vanaf aankomende maandag de sanitairgebouwen weer open kunnen, blijven er gedurende het hele seizoen maatregelen van kracht. Dit betekent o.a. het beperken van het aantal bezoeken in faciliteiten zoals sanitair en zwembad.
Waar mogelijk hebben wij de capaciteit reeds uitgebreid om onze gasten te kunnen bedienen.

Om de door de overheid gestelde maatregelen te kunnen blijven hanteren én onze gasten een plekje in het zwembad, sanitair e.d. aan te kunnen bieden, is tot en met het hoogseizoen het ontvangen van dagbezoek/visite/dagrecreatie op het park niet mogelijk.
Dit in het belang van onze gasten. Dit geldt voor het gehele park, waarbij het niet uit maakt welk type accommodatie of kampeerplaats u heeft geboekt.

Verder dient u zich te houden aan het coronabeleid van de overheid, waarbij de 1.5 meter regel verplicht is. Wij vragen uw medewerking voor uw en onze gezondheid.

 

Laatste update: 31 mei 11.50 uur 

Helaas…de sanitairgebouwen zijn nog gesloten. Door het hele land openen gemeenschappelijke toiletten terwijl alleen op campings deze gesloten moeten blijven. Onbegrijpelijk.

Dit betekent dat wij wederom onze voucherregeling zullen verlengen voor boekingen met een aankomstdatum t.e.m. 11 juni 2020. In de tussentijd blijven wij proberen of we toch eerder dan 1 juli open mogen. Komt u voor 11 juni aan, en u bent niet zelfvoorzienend? Tot 4 dagen voor aankomst kunt u een voucher aanvragen. Bent u wel zelfvoorzienend? Wij heten u van harte welkom.

Verder graag uw aandacht voor het volgende:

 • Dagbezoek en/of visite is niet toegestaan
 • Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft, totdat iedereen weer volledig hersteld is;
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering: kinderen tot en met 12 jaar onderling);
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;

 

Laatste update: 22 mei 15.25 uur

De voucherregeling hebben wij met ingang van vandaag verlengd voor boekingen met een aankomstdatum t.e.m. 2 juni. Het is niet mogelijk om een voucher aan te vragen voor huuraccommodaties. Als u zelfvoorzienend bent, heten wij u graag van harte welkom. 
De sanitairgebouwen zullen tot waarschijnlijk 1 juli gesloten blijven, echter doen wij er alles aan om toch eerder open te mogen.

 

Laatste update: 10 mei 14.00 uur

De voucherrregeling zoals eerder benoemd is verlengd voor boekingen met een aankomstdag tot 26 mei. Bent u zelfvoorzienend? U bent van harte welkom.

 

Laatste update: 7 mei 10.00 uur

Naar aanleiding van de teleurstellende toespraak van Rutte gisterenavond, beraden wij ons samen met o.a. onze brancheorganisatie hoe het er verder uit gaat zien. Er is bij ons ook nog veel onduidelijk hoe het ook o.a. met openen van de zwembaden e.d. is gesteld. Achter de schermen zijn wij druk bezig e.e.a. helder te krijgen. Op dit moment doen wij wederom een beroep op uw geduld en vragen onze receptie telefonisch en per mail op dit moment even te ontlasten. Qua capaciteit ontbreekt het om per inviduele boeking alle opties door te nemen. Op zeer korte termijn zal hier een eenduidig antwoord op mogelijk zijn welke u op deze pagina kunt vinden. Op dit moment kan onze receptie u niet meer vertellen.

 

Laatste update: 2 mei 10.30 uur

Op dit moment wordt onze receptie telefonisch en per mail overspoeld met vragen over hoe de zomervakantie eruit zal zien. Helaas hebben wij, en kunnen wij hier ook geen duidelijk antwoord op geven, hoe graag wij dit ook willen. Uiteraard begrijpen wij de vele vragen die er bij onze gasten leven. Echter is onze capaciteit op de receptie is te beperkt op met elke inviduele gast nu al alle mogelijke scenario's voor de zomer te doorlopen en vragen vriendelijk uw geduld. We zullen het landelijke beleid ook komende zomer moeten volgen, en hoe deze eruit zal zien ligt bij het kabinet.

 

Laatste update: 30 april 10.15 uur

Op dit moment zijn de maatregelen zoals bekend nog van kracht. Dinsdag 12 mei komt het kabinet met de mededeling hoe de maatregelen er na 20 mei uit gaan zien. Op dit moment is hier nog geen duidelijkheid over en kan uw reservering voor o.a. Hemelvaart/Pinksteren wellicht toch door gaan. Na 12 mei volgt er op deze pagina een nieuwe update met hoe er met boekingen van Hemelvaart en Pinksteren wordt omgegaan. Tot die tijd is er geen aanleiding om kosteloos te annuleren of over te gaan tot uitgifte van vouchers.

 

Laatste update: 22 april 16.30 uur

Minister president Rutte heeft gisteren aangegeven langzaam het onderwijs weer te startten. De horeca zal tot 20 mei alleen geopend zijn voor afhaalmaaltijden.

Zoals bekend is op last van de veiligheidsregio de sanitairgebouwen op campings gesloten. Op dit moment hebben wij nog geen aanpassing vanuit de veiligheidsregio vernomen en tot welke datum deze maatregel nu van kracht zal zijn.
Wanneer er meer bekend is, zal dat op deze pagina worden gedeeld. Nu is nog steeds de update van 3 april van toepassing.

 

Laatste update: 3 april 10:25 uur

Achter de schermen is in deze crisistijd niet stil gezeten. Onze brancheorganisatie HISWA-RECRON, heeft samen met o.a. het ministerie EZK een regeling opgesteld voor de recreatiebranche.

Wat betekent dit?
Wilt u uw verblijf op dit moment niet laten doorgaan, en op een later moment alsnog naar de mooie Veluwe op vakantie gaan? Daarvoor is vanaf heden een voucherregeling opgesteld voor boekingen met aankomst vanaf vandaag, tot 10 mei 2020. Worden de maatregelen verder verlengt en/of aangescherpt, zal deze datum in een later stadium worden verlengt. Hemelvaart- en/of pinksterweekend-reserveringen komen dus nog niet in aanmerking voor een voucher of annulering.

Voorwaarden:
1. De recreatievoucher zal uitsluitend worden uitgegeven in het geval dat men niet kan komen i.v.m. het coronavirus. De Koninklijke verblijven zijn gewoon beschikbaar en vallen buiten deze voucherregeling.

2. De recreatievoucher heeft een geldigheidsduur van 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum. Dit betekent dat u binnen 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum een nieuw verblijf dient te hebben geboekt.

3. Deze voucher kan alleen worden ingewisseld bij hetzelfde park als waar u uw verblijf had gereserveerd.

4. De waarde van de voucher is gelijk aan de hoogte van het reeds betaalde bedrag.

5. In het geval dat de kosten van de nieuwe boeking hoger ligt dan de waarde van de voucher, bent u gehouden het verschil bij te betalen. Ligt de kosten lager dan de waarde van de voucher, ontvangt u een nieuwe voucher van het resterende bedrag waarbij de voorwaarden uit lid 2 bij gelden.

6. De voucher is niet van toepassing bij jaar- en (voor)seizoenplaatsen.

7. Aanpassing van deze regeling kan plaats vinden ingeval de HISWA-RECRON dit nodig acht en/of de overheid haar maatregelen langer laat voortduren dan 1 juni 2020.

8. De HISWA-RECRON voucher is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

U wilt gebruik maken van deze voucherregeling?
Stuur ons een korte e-mail met uw reserveringsnummer en het verzoek voor een HISWA-RECRON voucher. De voucher ontvangt u binnen enkele dagen via e-mail.

Geopend
Wilt u er toch nog even tussen uit en heeft u een eigen toilet (zelfvoorzienend)? De camping is nog gewoon open, ook voor de (voor)seizoenplaatsen.

Bel of e-mail ons zo min mogelijk
Wij vragen uw begrip en verzoeken zo min mogelijk contact op te nemen met onze receptie, dit vanwege beperkte capaciteit en de vele (aan)vragen. Wij houden u via deze pagina op de hoogte.

 

Laatste update: 1 april 15.25 uur

Naar aanleiding van recente ontwikkelingen in het beleid rondom het coronavirus doen wij langs deze weg weer een update.
Binnen de maatregelen die gesteld zijn door de overheid is het op dit moment mogelijk ons park geopend te houden, al zij het met restricties en met strikte maatregelen. Wij volgen de adviezen van het RIVM nauw op en zullen daar zeer adequaat naar handelen. De afgelopen dagen wordt onze receptie zowel telefonisch en per mail overspoeld met vragen. Uiteraard begrijpen wij dit! Voor iedereen is het een onduidelijke en onzekere tijd. Wel moeten we realistisch zijn… op veel vragen hebben wij ook geen kant en klaar antwoord en kunnen we niet in de toekomst kijken.

Heeft u bij ons een boeking staan, of bent u van plan te reserveren? Lees onderstaande even door. De kans is groot dat u hier de antwoorden op uw vragen vindt. Op dit moment heeft het geen zin om telefonisch of per e-mail contact op te nemen en uitzonderingen aan te vragen.

Reserveringen met aankomst tussen 1 april en 10 mei:
Het is mogelijk om de reeds betaalde kosten om te zetten in een voucher. Met deze voucher bent u later in 2020 van harte welkom! Op die manier kunt u later toch nog van uw vakantie genieten. Wij zullen dus de reeds betaalde kosten niet omzetten in contanten en/of terug storten. Een voucher kunt u via e-mail aanvragen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om ook in ons systeem vouchers aan te kunnen maken. Het kan dus even duren voordat u daadwerkelijk de voucher ontvangt. Wilt u toch op vakantie; u bent van harte welkom mits u zelfvoorzienend bent!

Reserveringen met aankomst na 10 mei:
Het is onduidelijk hoe de situatie er dan voor staat. Dat weten we allemaal nog niet. Uiteraard hopen we allemaal weer dat we enigszins terug kunnen gaan naar het normale leven. Het advies is dan ook om even af te wachten en niet te annuleren en/of wijzigen. Uiteraard is echter deze keuze aan u. Wilt u wel uw reservering annuleren, gaat dit tegen de normale annuleringsvoorwaarden. Wijzigen is helaas niet mogelijk. Worden de maatregelen verder aangescherpt en/of verlengd, zal op een later moment alsnog het aanbod voor een voucher worden gedaan. Op dit moment is dit nog niet aan de orde en nog niet mogelijk.

Hoe zit het met de faciliteiten?
Zoals eerder aangegeven zijn wij verplicht tot het hanteren en opvolgen van de richtlijnen zoals deze zijn gesteld door het RIVM. In ieder geval tot 28 april ziet het er als volgt uit:
- Publieke sanitaire voorzieningen: gesloten
- De Smulschuur: gesloten
- Zwembad: gesloten
- Binnenspeeltuin: gesloten
- Snackbar: geopend met openingstijden zoals gebruikelijk zijn in het laagseizoen. Volg de aanwijzingen zoals deze zijn aangegeven op.
- Speeltuinen: geopend. Ouders, houd 1,5 meter afstand!
- Animatie: Meivakantie afwezig. Hemelvaart/Pinksteren vooralsnog aanwezig.

Op het gehele terrein geldt: Houd minimaal 1,5 meter afstand tussen u en medegasten/medewerkers.

Heb ik recht op compensatie en/of een lager overnachtingstarief omdat bepaalde faciliteiten zijn gesloten?
Doordat deze richtlijnen en maatregelen door de overheid zijn opgesteld, is er geen recht op compensatie en/of een lager overnachtingstarief. Wij balen hier net zo hard van als u. Het ligt buiten onze invloedsfeer en staan met de rug tegen de muur. Waar mogelijk willen wij meedenken en zoeken naar oplossingen.

Voor nu, veel gezondheid!

Team Veluwecamping 't Schinkel

 

Laatste update: 27 maart 12:15 uur

Dit valt heel rauw op ons dak.
Gisteravond is last minute door de veiligheidsregio besloten dat de publieke sanitair gebouwen op alle campings in onze regio tot 6 April gesloten moet blijven.
U begrijpt dat wij dit beleid moeten opvolgen, uiteraard snappen wij dat dit ook voor u een enorme teleurstelling is.

Het komende weekend wordt er mooi weer voorspeld en uiteraard kunt u uw caravan brengen en opbouwen. Uw kampeerplaats is uiteraard wel tot uw beschikking. Houd u er wel rekening mee dat de openbare sanitair gebouwen gesloten zullen zijn.
Heeft u zelf sanitaire voorzieningen, dan kunt u hier uiteraard gebruik van maken en op de camping verblijven.

Op dit moment zijn we druk zoekende naar een passende oplossing.
Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld, we vertrouwen erop dat u ons hiervoor voldoende tijd geeft.

Wij danken u voor uw medewerking.

 

Laatste update: 24 maart 09:30 uur

Zoals in onze eerdere update aangekondigd volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Gisterenavond zijn er diverse aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Door onze brancheorganisatie en gemeente worden deze verder in detail uitgewerkt. Wel is duidelijk dat ons park open mag blijven. Op dit moment zijn de horecafaciliteiten tot 6 april gesloten. Vooralsnog blijft deze datum gehandhaafd door de overheid. Afhalen is wel mogelijk.

Bovenop onderstaande maatregelen hebben wij inmiddels de volgende aanvullende maatregelen genomen, waarvoor wij uw begrip en naleving vragen.

 • Dagbezoekers en/of loges ontvangen op het park is niet langer toegestaan. Als gast bent u zelf verantwoordelijk om bezoekers of loges buiten het park te houden. Bij het niet naleven van de instructies behouden wij het recht de overeenkomst per direct te beëindigen zonder restitutie of tegemoetkoming.
 • Maximaal 2 personen uit hetzelfde gezin tegelijkertijd in de receptie is toegestaan. U kunt door het raam zien of er al personen aan de balie staan, gelieve buiten te wachten (en bewaar minimaal 1,5 meter afstand tot andere gasten).
 • Binnenspeeltuin is gesloten, de buitenspeeltuinen mogen open blijven voor kleine kinderen. Voor u als ouder geldt weer: Houd 1,5 meter afstand met andere kinderen en volwassene.
 • In de sanitairgebouwen nemen wij aanvullende maatregelen. Wastafels, afwasplaatsen waar niet een afstand van 1,5 meter kan worden gegarandeerd zijn gesloten. U kunt van de betreffende wastafels geen gebruik meer maken. Bij lange afwastafels met een aantal wasbakken op een rij wordt zonodig de wasbakken om en om gesloten. Op diverse locaties zijn voldoende afgesloten wascabine's aanwezig.
 • Storingsmeldingen en schoonmaakwerkzaamheden in sanitaire gebouwen en/of accommodaties worden alleen uitgevoerd als er niemand aanwezig is.
 • In de snackbar kunt u etenswaren afhalen. Hier geldt een aangepaste werkwijze. Volg de instructies zoals in de snackbar is aangegeven op.

Verder doen wij, net  als de overheid, een beroep op ieders gezonde verstand. Bewaar minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar! Ons terrein is groot genoeg en dit is dus prima haalbaar!

Laatst aangepast: 19 maart 2020

Veluwecamping 't Schinkel is vanaf 28 maart gewoon geopend. De camping ligt midden in de natuur, waar u volop kunt ontspannen en waar op dit moment geen bijzondere veiligheidsrisico's geldt. Vanaf zaterdag 28 maart start het kampeerseizoen waarbij de seizoengasten en voorseizoengasten gewoon kunnen aankomen. Alle accommodaties zijn vrijstaand daardoor heeft u weinig/geen contact met andere vakantiegasten.

Een goede hygiëne staat bij ons centraal, vooral in deze periode. Het is bekend dat het coronavirus zich verspreid via hoest- en niesdruppeltjes. Buiten het lichaam overleeft het virus maar kort. Desondanks hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Wij en uw medegasten waarderen het als u deze volgt:

 • In de publieke sanitaire ruimtes staat desinfectiespray. Deze kunt u gebruiken om uw handen en oppervlakte naar wens te desinfecteren. Gelieve de spray in de ruimte te laten staan, voor uw medegasten. Deurklinken en andere handcontactpunten zullen preventief zeer regelmatig gereinigd worden.
 • Om contactmomenten te beperken vragen wij u per e-mail of telefonisch onze receptie te bereiken in plaats van een bezoek te brengen aan de balie.
 • De personele bezetting wordt tot een minimum ingeperkt. Dit kan dus betekenen dat o.a. de receptie aangepaste openingstijden heeft. Deze staan gepubliceerd achter het raam van de receptie.
 • Houdt gepaste afstand tussen uzelf (minimaal 1,5 meter), medegasten en personeel. Fysiek contact zoals het schudden van handen wordt niet langer gewaardeerd.

Wat kunt u zelf doen?

 • Goede persoonlijke hygiëne is belangrijk. Was goed uw handen!
 • Hoest of nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Gooi deze weg na gebruik!
 • Groet elkaar op een andere manier.
 • Vertoont u symptomen? Neem contact op met de huisarts.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Onze horecafaciliteiten zijn dan ook tot 6 april gesloten. Wel kunt u bij ons maaltijden en snacks bestellen, welke u bij ons kunt afhalen.

Op dit moment is er geen sprake van het tijdelijk sluiten van ons park, en kan er niet kosteloos worden geannuleerd. Wij zijn aangesloten bij onze brancheorganisatie HISWA-RECRON en volgen de RECRON-voorwaarden bij annuleringen. U kunt deze hier lezen.

Alsnog een reis- en annuleringsverzekering afsluiten heeft in de meeste gevallen weinig zin. Tegen dergelijke calamiteiten kunt u zich haast niet verzekeren. Iedereen dient zelf zorg te dragen voor de gevolgen die een calamiteit met zich mee brengt. Aangezien het coronavirus met bijbehorende maatregelen een calamiteit is, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

Nieuws overzicht

Uniek overnachten in een gezellig DrakenEi!
Kamperen op zeer grote plaatsen en ruime velden
Op 15 minuten van de beste Veluwse attracties
De leukste kindercamping van de Veluwe
Ontdek de verborgen schatten van de Veluwe!