Menu
www.veluwevakantieparken.nl
Uw vakantie begint hier
Aanbiedingen en lastminutes

Wandelen Veluwe

De Veluwe staat bekend om haar natuurpracht met stuifzand, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken... Het natuurgebied van ruim 1000 km2 is vooral bebost en ligt in de provincie Gelderland. Nationaal Park de Hoge Veluwe is een onderdeel van de Veluwe.

Ontdek de Veluwe - Bekijk overnachtingsmogelijkheden

Geliefd wandelgebied

Veluwe is een geliefd gebied voor veel wandelaars. Het is mogelijk om uren te wandelen en telkens weer verbaasd te zijn over hoe mooi Nederland is. Camping het Schinkel is dan ook voor vele wandelaars het vertrekpunt voor mooie wandelingen. Teruggekomen op de camping kunt u uw ervaringen delen met de andere campingbezoekers en zo nieuwe ideeën opdoen. Ook bij de receptie is men op de hoogte van de mooiste wandelingen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden.

Wandelen Veluwe

Bent u een liefhebber van wandelen? Dan heten wij u van harte welkom op Camping 't Schinkel. Wij beschikken over ruime kampeerplaatsen en diverse mooie accommodaties. Op ons vakantiepark kunt u lekker zwemmen in ons eigen zwembad met glijbaan, spelen in diverse speeltuintjes en een hapje eten in ons restaurant.

Wandelen met kinderen op de Veluwe

Op kindercamping 't Schinkel geniet u van de lachende gezichten van uw kinderen en van de Veluwe. Onze faciliteiten zijn dan ook uitermate geschikt om vakantie te vieren met kleine kinderen. Natuurlijk neemt u de kinderen ook mee op uw wandelingen. Als baby of peuter misschien nog in een draagzak, bij kleuters gaat de buggy nog mee, maar vanaf een jaar of 6 zijn de kinderen zeker wel in staat om een wandeling van 5 kilometer te lopen. Samen met uw kinderen is wandelen op de Veluwe weer een hele nieuwe belevenis. U ontdekt nieuwe dingen door de ogen van de kinderen en beleeft de Veluwe zo ook weer op een geheel andere wijze.

Review:

"Geweldige camping voor gezinnen met jonge kinderen (of zonder). Enthousiast animatie team. Mooie ruime campingplaatsen. Genoeg te wandelen en fietsen in de omgeving. Twee weken genoten." - Suzanne

Kindvriendelijke camping

Terug op onze camping op de veluwe neemt u een duik in het zwembad, spelen de kinderen nog even gezellig met hun nieuwe campingvriendjes en kletst u nog bij met andere vakantiegasten. Kortom, uw vakantie waarbij u gaat wandelen met kinderen op de Veluwe start perfect bij Camping 't Schinkel.

Direct boeken

Wandelen op de Veluwe

Speciale wandeltochten met kinderen

Speciaal voor het wandelen met kinderen op de Veluwe zijn er 3 hele mooie initiatieven:

Kabouterpad Hoenderloo (meer info)

Onderzoek of de boswachters op de Veluwe echt sporen van kabouters hebben ontdekt of niet? Het kabouterpad bij Hoenderloo is uitermate geschikt om samen met de kinderen te wandelen. U volgt een route langs gekleurde kabouterpaaltjes en onderweg zijn er ook nog leuke kabouteropdrachten. Camping 't Schinkel is officieel vertrekpunt van het kabouterpad.

Klompenpad Plaggenstekerspad (meer info)

Tijdens deze wandeling van 12km ontdekt u het prachtige, cultuurhistorische landschap rondom Hoenderloo. Door weilanden, lanen, landerijen, bos, heide en stuifzand en langs kerk, waterput en plaggenhut. Deze afwisselende route is goed gemarkeerd met paaltjes met een klomp.

Wandeling Hoenderloo in de Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo (meer info)

Een rustige wandeling door de lange lanen van het uitgestrekte bos. Aangezien er veel voetsporten van wilde zwijnen, reëen en herten te vinden zijn, is er wellicht de kans om de grote vijf van Ugchelen te spotten. Het wild wordt het vaakst gespot met avondschemering. Durft u en uw kinderen het spannende pad te bewandelen om het wild te spotten?

Uniek overnachten in een gezellig DrakenEi!
Kamperen op zeer grote plaatsen en ruime velden
Op 15 minuten van de beste Veluwse attracties
De leukste kindercamping van de Veluwe
Ontdek de verborgen schatten van de Veluwe!