Menu
www.veluwevakantieparken.nl
Uw vakantie begint hier
Aanbiedingen en lastminutes

De Wisent in maart naar de Veluwe

Geplaatst: 10-11-2015

De wisent komt naar de Veluwe!

Het grootste levende zoogdier van Europa komt in maart 2016 naar de Veluwe: de wisent. De wisent is het neefje van de Amerikaanse bizon en een verre verwant van ons huisrund. Wildlevende stieren worden tot wel 840 kilo zwaar en circa 1.88 meter hoog. Met een lengte van bijna 3 meter zijn het flinke dieren en niet voor niets de grootste landzoogdieren van Europa!

Het leefgebied van de wisent wordt Midden-Veluwe en de dieren kunnen drinken bij een speciaal drinkven bij Radio Kootwijk. Dit nieuwe ven is vanaf de weg niet zichtbaar om te voorkomen dat de belangstelling voor het dier te groot wordt. Wie de dieren van dichtbij wil aanschouwen, kan zich vanaf volgend jaar aanmelden voor één van de excursies met maximaal 15 personen per sessie.

De wisent was al eerder één van de bewoners op de Veluwe: rond het jaar 400 liepen ze hier vrij rond. Echter door ontbossing en jacht verdween het dier van de natuurvlakte. Op dit moment worden vijftien IVN-gidsen getraind om straks alles over de wisent te kunnen vertellen.

Veluwe Vakantieparken houdt u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de wisent! Zodra de excursies bekend zijn, zullen wij u hierover informeren via onze website.

PS: De wisent zelf van dichtbij beleven? Boek nu alvast uw vakantie voor volgend jaar! Of hele jaar door genieten van al het moois op de Veluwe? Boek dan nu uw seizoensplaats voor 2016.

Bron: De Stentor / Stichting "Wisent op de Veluwe"

Nieuws overzicht

Uniek overnachten in een gezellig DrakenEi!
Kamperen op zeer grote plaatsen en ruime velden
Op 15 minuten van de beste Veluwse attracties
De leukste kindercamping van de Veluwe
Ontdek de verborgen schatten van de Veluwe!